Livet hos familjen Arabsson

God fortsättning på er.

Kategori: Vardagen

Här har julen, nyår och alla mellandagar passerat, inte helt obemärkta men rätt lagomt hysteriska i alla fall. På julafton fick jag den stora äran att förbereda inte bara en arab utan två styckna. Att få dessa män som inte firar jul att förstå att vissa rutiner gäller på julafton och att man klär sig snyggt, ja det är inte ett helt lätt jobb, och då storasyster tillbringar mest hela dagen hos sin pappa så var jag helt ensam med detta jobb i år, svettigt. Men det gick, rätt bra också. Sen underlättade det att småaraberna var snälla och rätt lugna hela dagen, det var inte förrens efter maten som tjatet började och det kan man liksom ta med tanke på att dom varit uppe sen kl 8! Jag vaknade dock på natten av att lillasyster stod böjd över lillebror och var i hög färd att väcka honom för att Tomten hade ju minsann varit här med paket, jag bara fräste lite lätt: "-Vad gör du??" och hon pep till svar: "- Jag har inte väckt honom jag bara...." Sen pep hon in till sitt rum och somnade om. Ja vad säger man, julpirr i magen. :)
 
Kalle Anka såg vi och trots saker som tagits bort, som helt klart är invandrarnas fel...., precis som pepparkaksgubbar och allt annat, ja, allt är invandrarnas fel! Men det gick det att kolla på Kalle Anka ändå, vi överlevde dessa små missöden och julen var sig lik trots invandrarna... ;) Julmiddag åt vi med, kalkonen ersatte julskinkan som vanligt och allt annat grisigt på bordet ersätts av kycklingkorvar eller annat grisfritt, det går också jättebra, vi överlever varje jul. :) Synd bara att svärsonen som är nyanländ invandrare inte får alla dessa pengar som det skrivs om att alla invandrare får, han står här helt utan en endaste liten sekin och vi försörjer honom, undra vart alla pengar är.... kommer dom kanske nerdimpande i brevlådan en vacker dag!
 
Jultomten kom också, vet inte riktigt om han var lite rasistisk eller bara okunnig, men han påpekade att det pratades konstigt, kanske vi ska ge tomten en arabiskakurs tills nästa år, han ska väl ändå kunna alla språk! ;) Men tomten gillade småaraberna iaf och det var väl tur och till synes så hade dom nog varit snällast under året också om man kollade på julklappshögen, nåt måste ha gått fel när Tomten kollade igenom sin snäll lista.
 
Ja så Julen är över och igår var det dags för lite nyårsfirande, ja tänka sig.. vi firar nyår också, hepp!! Vi hade en kombofest för nyårsfirande och 30 års fest, en mycket lyckad kväll. Det är så skönt att omge sig med mestadels araber och muslimer för då känner vi oss liksom lika alla andra, alla är lika galna om man säger så, men även de svenskar som var där var också galna men det behöver dom väl antagligen vara för att orka omges med en massa galna araber. :) Haha, fast maken umgås allra helst med helt vanliga svenskar om han själv får välja, ja så kan det vara.
 
Lillebror har lyckats att efter tredje gången gillt bli av med sitt nappberoende, detta var som sagt tredje gången han gav Tomten sin tutte och denna gång lyckades det, vet inte om det berodde på att tomten var skrämande på nåt sätt eller om han bara var väldigt övertygande att tutte inte var bra, men nu är han tuttefri, wooop, wooop.
 
Ja så var detta stök över för familjen arabsson och ett nytt galet år är påbörjat, spännande.
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: