Livet hos familjen Arabsson

Sommartider, semestertider.

Kategori: Vardagen

Nu är det semester och sommarlov, eller lillebror får det inte förrens i morgon då det kan vara skönt att ha en dag fri innan vi alla ska vara hemma. En lång skön ledighet, sex hela veckor jag och barnen, vi ska mysa, sova, bada, göra utflykter och allt det där sommarlediga man brukar göra, jag och barnen.... va skönt vi ska ha .... eller????
 
Gubbarna åker ju till Algeriet och vi valde att stanna hemma, det är Ramadan, det är varmt och dom ska renovera huset så varför utsätta mig för en fem veckors lång pina i ett blått rum (tror dom har målat om föresten) där jag kör igång ac:n på lägsta och nån annan höjer för det är för kallt, många tårar, frustration, griniga ungar och .... näääää vi stannar hemma för här har vi ju allt... förutom... lugnet!! Kan redan nu se mig riva håret i ren ilska för barnen är griniga och inte vill göra det jag vill, det vill säga sitta på en stol i skuggan och bara va!
 
Men jag har i alla fall planerat massor av saker vi ska göra inklusive måla om i köket och nu ser jag också färghinkar och penslar komma i fel händer, barnens händer. Jag ser målarfärg på alla ställen förutom där det ska vara, jag ser sura ungar för att dom inte får hjälpa till, jag ser en sur mamma som tillät barnen hjälpa till och har målat sig själva med färg som sitter som berg. Jag ser stök och bök, ännu grinigare mamma som inte gillar stök  och så kommer jag på att det är ju just detta jag ska bli bättre på, få mera tålamod, få mera insikt att man kan ha lite stökigt och bökigt för det gör ingenting, jag ser en frustrerad storasyster som kommer sälja sina småsyskon, sakna sin gubbe och gråta för ett sommarjobb som inte dök upp och pengar som inte finns.
 
Men vi har i alla fall ledigt, det är ju inte alla förunt!