Livet hos familjen Arabsson

Språkundervisning.

Kategori: Vardagen

Vår nye familjemedlem (som jag inte vet vad jag ska kalla än) har börjat gjort sig hemmastadd och sakta sakta börjar alla nya ord ramla in. Lillebror som inte bryr sig att...... (svågern benämner vi honom då... )  inte kan svenska babblar på för fullt, på svenska då. Jag säger till lillebror "-Du måste prata arabiska med honom för han förstår inte svenska." "-Johoooo" säger lillebror glatt "-kolla här då "och säger till svåger: "-Säg pizza" och sen jublar han glatt när svågern säger pizza, "-Han kan visst svenska." Sen att pizza är lika i princip överallt i världen bryr han sig inte om. Men så försöker han sig på ord som "gräsklippare" "traktor" och  "bolibompa" men nöjer sig fortfarande med att svågern säger pizza och därmed kan svenska.
 
De unga lyckliga tu har "flyttat" ut i friggeboden och därmed kan man ju tro att det är lugnare här inne men så är det inte. I och med att dom tog sitt pick och pack dit ut så fick jag en snilleblixt att byta runt i rummen, barnen fick varsitt och jag och maken fick tillbaka vårt gamla sovrum. Att jag trodde detta skulle gå på en grisblink var väl lite galet, att dagarna innan första advent dra igång detta var en mindre bra ide, jag kan lova att jag under dagarna tre var rätt hysterisk milt sagt! Men nu är det hyfsad ordning, så hyfsat det kan bli i detta kollektiva boende.
 
Numera kan vi inte åka någonstans utan två bilar, bara att gå på luciafika på dagis gör att vi tar upp större delen av lokalen, och när vi går ut och käkar eller fikar hörs vi mest av alla, ja nu är vi en stor lycklig arabisk familj som syns och hörs ännu mera än vanligt. :D