Livet hos familjen Arabsson

Scooby Doo.

Kategori: Barnen

Om man "ljuger" för barnen så kan det vara bra att tala om för dem när de blir äldre att sanningen var helt annan. När storasyster var liten och vi var ute så brukade vi gå en genväg hem till oss, bakom några hus där det fanns en lekpark med lite träd och buskar. Vid nåt tillfälle så busade hennes pappa och gjorde nåt läte och hon vart helt till sig, om det berodde på att hon var mörkrädd kommer jag inte ihåg men vi sa att det var Scooby Doo som lät. Så varje gång vi gick efter vägen hem till oss så skulle hon alltid gå Scooby Doo stigen och hennes pappa härmade lätet och ibland prasslade det i buskarna och allt var jättespännande. Som sagt, när man är liten tror man på sånt och om ingen berättar sanningen så står man fast vid det man tror på och försöker övertala sina kompisar om detta även en bit upp i åldern. Kan möjligen vara så att storasysters kompisar tyckte att hon hade en skruv lös eller två, vet dock inte om hon försökte övertyga sina gymnasiekompisar.... men man vet aldrig. ;)

Prao som PROare.

Kategori: Vardagen

Maken kom hem en dag och sa: "-Jag har en idé som vi ska testa." När han säger så brukar det oftast sluta illa, makens idéer är oftast inte så bra. Som när han skulle bygga mig ett snyggt vitrinskåp för att slippa köpa ett och spara pengar, eller som när han kom hem och sa: "-Älskling, vi ska köpa en pizzeria." Nej, inget av dessa slutade bra, jag satt med ett vitrinskåp några år som jag bara ville kräkas på och pizzerian, ja det är en helt annan historia.
 
Den nya idén hade han fått från jobbet då dom pratade om att tid är pengar, sen vet jag inte vart resten kom ifrån, men vi skulle i alla fall ut och jämföra priser på affärer. Visst, det är smart men kanske inte på makens sätt...... vi skulle ta affär för affär, gubbarna skulle ta två och vi tjejer två. Sagt och gjort, jag och tjejerna drog iväg på maxi och willys, storasyster var verkligen inte på humör och allt detta skedde i torsdags.... vilka dårar åker runt och kollar priser i påskhandeln?? Jo Familjen Arabsson såklart!! Nu var det inte så mycket folk och humöret på oss vart bättre och det gick med en rungande fart. Så när på en nästan bortappad plånbok som fick mitt hjärta att slå 7 dubbla slag så gick det för övrigt bra. När vi var klar med sista affären ringde jag maken och frågade vart dom var, då var dom precis klara med FÖRTSA affären!!!!!! Vi bestämde att få i oss käk så skulle jag och storasyster ta sista affären efteråt. Vilket resulterade i nästan 5 timmars springande i affärer, trötta ben och i våra huvuden snurrade det runt priser och varor så vi var helt snurriga.
 
Summan av kardemumman blev inte helt oväntat att willys hade bäst priser. Tvåa kom maxi, jämnt följt av coop och sist city gross. Så vi fortsätter vår handling på willys förutom vissa varor som vi hittade som var bättre på de andra, sen tänker jag ALDRIG göra om detta någonsin, ever!!
 
Nästa gång maken kommer hem och har en idé tänker jag helt sonika spela döv....